Veszélyes anyagok kezelése I. (15/15)

Kinek kell veszélyes anyagok kezelése intenzív tanfolyamon részt vennie?

A 25/2000. (IX. 30.) EüM–SZCSM együttes rendelet (a munkahelyek kémiai biztonságáról), valamint a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet a (veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól) előírásai alapján azoknak a munkavállalóknak és munkáltatóknak kell a képzésen részt venniük, akik foglalkozásuk körében veszélyes anyagokkal, illetve veszélyes keverékekkel (Pl. savak, lúgok, kenőanyagok, zsírok, olajok, festékanyagok, vegyszerek, ipari tisztítószerek, stb.) végeznek tevékenységet.
Ilyen tevékenységek: az előállítás, a gyártás, a feldolgozás, a csomagolás, címkézés, osztályozás, a tárolás, az anyagmozgatás, a szállítás, a forgalmazás, az értékesítés, a felhasználás, valamint technológiai felhasználás, továbbá a veszélyes anyagok, illetve a veszélyes keverékek elemzésével, ellenőrzésével kapcsolatos vizsgálat.

Miből áll a vizsga?

Írásbeli feladatok megoldása (teszt).

A sikeres vizsgát követően milyen bizonyítvánnyal zárul a veszélyes anyagok kezelése intenzív tanfolyam?

A tanfolyamot sikeresen teljesítők számára a DEKRA Akademie Tanúsítványt állít ki, a kezelhető veszélyes anyagok felsorolásával.

Milyen munkakör(öke)t tölthet be, aki veszélyes anyagok kezelése Tanúsíványt szerzett?

Ugyanaz(oka)t a munkakör(öke)t, amely(ek)et már a tanfolyam megkezdése előtt is betöltött (amikre a korábbi bizonyítványai képesítik), de e munkakörök keretében immár a Tanúsítványon felsorolt anyagokkal foglalkozása körében tevékenységet végezhet.

Mennyi ideig tart a képzés?

Veszélyes anyagok kezelése I. (15/15) - 8 óra.
Veszélyes anyagok kezelése I. (15/15 fölött) - 8 óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Betöltött 18. életév.
Egészségi alkalmasság .
Állandó partnereinknek, valamint nagyobb létszámú beiskolázáskor, kihelyezett képzéseknél egyedi árajánlatot készítünk.