Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő

Kinek érdemes Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a 34/2021. (VII:26.) ITM rendelet, a 143/2004. (XII. 22.) GKM rendelet (HBSZ), valamint az ISO 9001 értelmében Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő képzésen részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladataik közé tartozik a tanult volfrámelektródás védőgázas (TIG) ívhegesztési és vágási technológiák felhasználása, a munka-és tűzvédelmi előírások betartásával hegesztett fémszerkezeteket készítése hegesztéstechnológiai utasítás (WPS) alapján, melyhez rajzot olvas, kiválasztja a szükséges anyagokat, munkadarabot előkészít (vág, köszörül, mér) és összeállítja amunkadarabot.

Mi a célja a Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő képzésnek?

Az Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő képzés célja, hogy a képzésben részt vevő megtanulja biztonságosan kezelni az ezen tevékenységekhez tartozó hegesztő-berendezéseket, gázpalackokat, reduktorokat, tömlőket. Munkáját biztonságosan, magas minőségi szinten, a vonatkozó szabványok előírásainak megfelelően végzi majd.

Mennyi ideig tart a Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő képzés?

A képzés hossza 360* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Egészségügyi alkalmassági.
Alapfokú iskolai végzettség.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.