Raktáros

Kinek érdemes Raktáros képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a Raktáros képzésen részt venni, akik szeretnék elsajátítani, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladataik közé tartoznak a raktározási feladatok, szeretnék megismerni a raktározás funkcióit, a megrendelések teljesítésének feladatait, szeretnének tisztában lenni azokkal a követelményekkel, amelyek a normál és a speciális áruk kezelésével, raktározásával kapcsolatosak. Szeretnék megtanulni kezelni az áruazonosító és -követő rendszereket. Elsajátítani az új termékek felcímkézését, az áruk áthelyezését, csoportosítását. Szeretnék megtanulni kezelni a kézi árumozgató eszközöket, a raktári szoftvereket és kapcsolódó egységeiket, vonalkódleolvasót használni.

Mi a célja a Raktáros képzésnek?

A Raktáros képzés célja, hogy a szakmai képzésben részt vevő megtanulja a telephelyeken és raktárakban ellenőrizni és koordinálni a raktárban folyó munkákat. Gondoskodni az új termékek felcímkézéséről, az áruk áthelyezéséről, csoportosításáról stb. Közreműködni a készletezési és leltározási folyamatokban, a nyilvántartási és információs rendszer működtetésében, valamint az anyagok szakszerű tárolásának megszervezésében és az anyag- és áruszállítás irányításában. Raktározás területén segíteni és szakmai vezetője irányításával ellátni a be- és kitárolás munkafolyamatait, az anyag átvételét és kiadását, elvégezni a komissiózás és az expediálás műveleteit. Kezelni a kézi árumozgató eszközöket, a raktári szoftvereket és kapcsolódó egységeiket (pl. vonalkódleolvasót használni).

Mennyi ideig tart a Raktáros képzés?

A képzés hossza 200* óra.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.