Vegyi áru eladó

Kinek érdemes Vegyiáru eladó képzésen részt vennie?

Azoknak, akik ki szeretnék váltani a magánvállalkozói igazolványt, valamint azoknak kell a 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet értelmében Vegyiáru eladó tanfolyamon részt venniük, akik szeretnék, vagy akiknek munkájából kifolyólag a kereskedelmi egységben található vegyiárukat szabályszerűen, biztonságosan kell kezelniük és az értékesítésükkel kapcsolatos feladatokat a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, biztonsági előírások mentén kell ellátniuk.

Mi a célja a Vegyiáru eladó képzésnek?

A Vegyi áru eladó képzés célja felkészíteni a szakmai képzésben résztvevőket a kereskedelmi egységben található vegyiáruk szabályszerű, biztonságos kezelésére és értékesítésükkel kapcsolatos feladatok ellátására a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, biztonsági előírások mentén.
A Vegyi áru eladó képzésen részt vevők megtanulják továbbá, hogyan kell segíteni az árubeszerzést és átvenni az árut, az átvett vegyi áruk raktározási feladatait elvégezni és előkészíteni őket eladásra, a hatékony készletgazdálkodási szempontokat figyelembe venni és alkalmazni, kialakítani az üzlet polcképét, árufeltöltést végezni, a készletgazdálkodás hagyományos papír alapú bizonylatait vezetni, a készletgazdálkodást segítő mobileszközöket, szkennereket használni, hiteles áruajánlással segíteni a vevőket a vásárlási döntésük meghozatalában, vevők kiszolgálása, vezetni a vegyi áru kereskedelemben használt dokumentumokat, bizonylatokat, felelősen betartani a hatáskörébe tartozó előírásokat. Összeállítani az árcímkéket, feliratokat a kihelyezéshez és használni az elkészítésükhöz szükséges a hagyományos és digitális eszközöket is, fogyasztói árat számolni, empatikusan és szakszerűen kezelni a vásárlói észrevételeket, panaszokat törekedve a vásárlói elégedettségre, akciós fogyasztói árat számolni, a vegyi árut felhasználási területüknek megfelelően a biztonsági előírások alkalmazásával kihelyezni az eladótérbe, betartani a hulladék és a veszélyes hulladék kezelésének módjára és szabályaira vonatkozó előírásokat, megvalósítani a kereskedelmi akciók megjelenítését az eladótérben.

Mennyi ideig tart a Vegyiáru eladó képzés?

Az Vegyiáru eladó tanfolyam 80* óra alatt végezhető el.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmassági.

A képzés tanúsítása

A résztvevőknek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítunk ki részére.

A szakmai/képesítő vizsga

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: a https://szakkepesites​.ikk​.hu/ oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/Programkövetelmények alapján zajlik.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.
Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.